Vehicles de mobilitat personal, un aspecte més en la PRL de l’empresa

Una vegada finalitzat l’estat d’alarma, amb la desescalada de les mesures del confinament i la represa a la nova normalitat amb el retorn als centres de treball, les carreteres i els carrers de les nostres ciutats es van omplint de vehicles i amb ells, dissortadament, de contaminació ambiental i el repunt de la sinistralitat viària.

A les ciutats, la nova normalitat ha vingut acompanyada d’una sèrie de canvis d’hàbits en els desplaçaments, bé sigui per reduir al màxim les possibilitats de contagi de Coronavirus i/o per l’arribada del bon temps, amb l’increment de l’ús de bicicletes i de patinets elèctrics.

El patinet elèctric, amb les diferents variants que hi ha en el mercat, considerat com a vehicle de mobilitat personal (VMP), ha esdevingut en aquests últims temps a les zones urbanes un mitjà alternatiu en els desplaçaments habituals. Tanmateix, la seva aparició ha estat motiu de noves causes i circumstàncies d’accident de treball quan l’usuari l’utilitza per anar i tornar de la feina o com a mitjà de transport dins del desenvolupament de la seva activitat laboral.

R3E20194C
  • Fecha de publicación: 21/07/2020
  • Categorías: Riesgos
  • Formato: Artículos
  • Idioma: Catalán
Descargar documento