Mantingues desperta la teva empresa

Passem una tercera part de la nostra vida dormint. Això ens fa pensar que una activitat a què dediquem tant de temps, encara que d’aparença passiva, ha de ser important per a la nostra vida i la nostra salut. Dormim no només per descansar sinó també per reparar el nostre organisme físicament i mentalment. La qualitat i la continuïtat del son és fonamental perquè sigui reparador. Hi ha evidència que tant el son de durada curta com el de durada llarga poden afectar l’estat de benestar i de salut física i mental. Per adults, la durada del descans nocturn hauria d’estar entre 7 i 9 h. diàries.

El 25-35 % de la població adulta pateix insomni transitori i entre un 10 i un 15 % pateix insomni crònic. D’altra banda, la World Sleep Society estima que fins al 45 % de la població mundial patirà, en algun moment, algun trastorn del son greu, per la qual cosa es considera una epidèmia global. Els trastorns del son i la fatiga crònica son molt freqüents a la societat occidental y estan presents com a agent causal o com a agreujant en molts accidents de circulació i accidents de treball.

Amb aquesta Guia de gestió del son i descans en l’àmbit laboral volem sensibilitzar a les empreses per tal que, en l’àmbit d’actuació del descans, ofereixin un espai adequat per millorar i promocionar la salut dels seus treballadors que repercutirà en la competitivitat de l’organització. Els aspectes que incloem son:

– Presentació
– Son i salut
– Son i treball
– Bones pràctiques i hàbits saludables
– Bibliografia
– Annex Qüestionari qualitat son i models vigilància salut

G1E23333C
  • Fecha de publicación: 24/11/2023
  • Categorías: Gestión
  • Formato: Guías y manuales
  • Idioma: Catalán
Descargar documento