Fullet Saps què és l’epicondilitis i com prevenir-la?

Asepeyo ha publicat el fullet Saps què és l’epicondilitis i com prevenir-la? Amb aquest document es pretén respondre aquelles preguntes que tothom ens fem sobre l’epicondilitis i com prevenir-la.

En el món laboral es realitzen moltes operacions que obliguen les persones treballadores a adoptar postures mantingudes i a efectuar una sèrie de moviments repetitius que, amb el pas del temps, poden provocar molèsties a les extremitats superiors.

En realitat aquestes alteracions poden arribar a desencadenar processos inflamatoris que es manifesten en forma de dolor. Amb freqüència, són causa de lesions incapacitants que afecten de manera gradual les persones que desenvolupen un mateix tipus de treball.

I en la majoria d’ocasions, aquestes alteracions apareixen quan es duen a terme tasques repetitives que exigeixen la realització d’esforços en posicions forçades de les extremitats superiors.

L’epicondilitis està inclosa dins la llista de malalties professionals.

A més sol donar-se en una varietat de feines on es requereix adoptar postures forçades o moviments repetits del braç sota una tensió contínua.

L’epicondilitis és la causa del 69% de les malalties profesionals relacionades amb agents físics.

El document està estructurat de la manera següent:

Biomecànica del colze

Trastorns musculoesquelètics

Què és l’epicondilitis?

Quines son les activitats amb risc de generar epicondilitis?

Quines mesures preventives poden adoptar-se per evitar l’epicondilitis?

Bibliografia i enllaços d’interès

R6E21281C
  • Fecha de publicación: 01/12/2021
  • Categorías: Riesgos
  • Formato: Pequeño formato
  • Idioma: Catalán
Descargar documento